Barre à Terre

 

Deze trainingsmethode is een ideale aanvulling op een andere dansdiscipline en leert je zelfbewust met je lichaam om te gaan, aan de hand van een complete training die niet belastend is voor de gewrichten. Je spieren worden sterker in de diepte, je houding wordt beter, je wordt soepeler. Een tip voor alle danseressen die hun grenzen willen verleggen om nog beter te worden!

 

Een les draait rond de verschillende spiergroepen over het hele lichaam, de oefeningen worden geleidelijk opgebouwd: opspannen, samentrekken, rekken, roteren... Je begint altijd met een reeks kleine opwarmoefeningen en train je de onderbenen.

 

Languit liggend op de rug, vervolgens op de zij en tot slot op de buik, altijd met de buikspieren goed opgespannen, voer je reeksjes uit van petits en grands battements (om de voeten op te warmen), ronds de jambe (cirkelbewegingen met de benen), enveloppés en développés, om soepeler te worden en de oefeningen sneller uit te voeren. De les gaat voort met rekoefeningen in alle vormen, waarbij je je spagaat oefent. Vergeet niet om ondertussen diep in te ademen!

 

 

                                                                                                                                                          Little en Teen BAT